İzmir Çello Kursu

izmir çello kursu

İzmir Çello Kursu – Siz de çello öğrenmek istiyorsunuz, herkesten farklı olmak, sosyalleşmek, ve hayat kalitenizi arttırmak niyetindesiniz. İçinizde büyük bir heves ve istek ile araştırmalara başladınız. Ancak cevaplanması gereken onlarca soru var! Çello kursu fiyatları İzmir’de ne kadar? Çello çalmayı ne kadar sürede öğrenirim? Çellonun diğer enstrümanlara göre ne avantajı var? İzmir’de çello dersine kaç yaşında başlanır? İzmir’de çello fiyatları ne kadardır – kursa başlamam için çello almam gerekir mi? Hangi boyda çello almalıyım? Ulaşımı kolay en kolay bir çello kursunu İzmir’de nereden bulurum? vb. sorular kafanızı yorabilir. Amacımız tüm bu sorulara hızlı ve net cevaplar verip, sizi bir an önce en iyi şekilde çello çalabilir duruma getirmek.

Verdiğimiz çello dersleri %100 memnuniyet garantili ve MEB sertifikalı çello kursudur! Çello öğrenmek isteyen herkesi ücretsiz yapılacak deneme dersine bekliyoruz!

izmir çello öğrenme eğitimi çello çalmak

London College of Music – LCM Uluslararası Geçerli Çello Kursu Programı

Perla Sanat isteyen öğrencilerimize uluslararası geçerliliği olan İngiltere merkezli London College of Music müfredatı ile çello eğitimi veriyor! İsterseniz hemen LCM programımıza katılın, siz de dünyanın en prestijli okullarından diploma alma fırsatını yaşayın!

Nedir Bu Çello? Kısaca Tanımak İstiyorum?

Çello, yaylı çalgılar ailesinin bas sesli enstrümandır. Bas sesli oluşu çelloyu orkestraların vazgeçilmez üyesi durumuna getirmiştir. İnsan sesine en yakın çalgı olarak bilinir. Kemana ve viyolaya göre boyutu daha büyük ve perde aralıkları daha geniştir. Çello eğitimi boyunca bol bol parmak egzersizi yapmak gerektiği için, sol el parmak gelişimi açısından önemi büyüktür. Tüm yaylı çalgılar gibi iyi bir işitme gerektirir ve işitmeyi güçlendirir. Kurumumuzda çello kursuna başlangıç yaşı 10 ve üzeridir. Beden ölçülerine boy uzunluğuna göre çellonun boyutları mevcuttur.

Çello Çalmayı Ne Kadar Sürede Öğrenirim?

Çello öğrenimi diğer yaylı enstrümanlar gibi bilinçli, donanımlı, iyi bir öğretmenin düzenli ve doğru çalıştırmasını gerektirmektedir. Çello derslerine, başlangıçta klasik batı müziği ve nota eğitimiyle başlanır ve eş zamanlı olarak teknik çalışmalarla da eğitim süreci desteklenir. Öğrencinin isteğine yönelik parçaları, seviye durumuna göre çalması yaklaşık 3 ay gibi bir zaman alabilmektedir. Tabi bu çalma arzusu sadece istekle kalmayıp öğrencinin kendi disiplinli çalışma planı yapmasıyla oluşur.

Spanish Violin, öğrencimiz Melike eşlikte..

Neden Çello Eğitimi Almalıyım? 

Çello eğitimi diğer yaylı çalgılar gibi insanın bireysel gelişiminde çok büyük bir rol oynar. Öncelikle insanı çoklu düşünce yöntemine zorlar. Birey çello çalarken beynini çok yönlü kullanması gerekir. Öncelikle kursiyer,  doğru çello tutuş tekniğini öğrenmeli, en önemlisi de, sağ el yay tekniğini çalarken bozmamalıdır. Aynı zamanda, bunları gerçekleştirirken doğru nota okumayı öğrenmeli ve  metronomu iyi dinleyip ritim uyumsuzluğu yapmaması gerekir. Bunları doğru bir şekilde yapan bir öğrenci hem görsel hem de  işitsel olarak kendini belli edecektir. Bunların yanı sıra, çaldığı herhangi bir eserden daha çok keyif alacak, çelloya daha çok bağlanacak ve dinleyenlere de verdiği keyif bir o kadar artacaktır.

Çello Öğrenmek Zor Mu? Çello Eğitimi Neleri İçeriyor?

Çello öğrenim süreci, kişinin bol alıştırma ve egzersiz çalışmaları yapması gereken bir eğitim sürecini kapsar. Bu eğitimin kursiyeri iyi analiz eden, uzman eğitmenler tarafından verilmesi ve çalışma programlarının ve eğitim hızının kişiden kişiye göre ayarlanması gerekir.

Öncelikle çello çalabilmenin ilk kuralı parmakların çelloya uyum sağlamasıdır. Bu yüzdendir ki iyi bir çellist olmanın yegane koşulu derslere eksiksiz katılım ve sık sık egzersiz yapmaktan geçmektedir.

Çello eğitimi armoni, solfej, doğru yay  tutma ve çekebilme tekniği, el pozisyonları, doğru oturuş ve doğru duruş çalışmaları, enstrümanın ayrıntılı tanıtımı, parça çalışmaları, gam çalışmaları, entonasyon egzersizleri vb. eğitim süreçlerini kapsar.

Kursa Gelirken Çello Getirmem Gerekir Mi?

Tüm enstrüman kursları gibi, çello kursuna gelen herkese istek ve hevesi arttırmak ve boş vakitlerinde egzersiz yapabilme açısında kendi çellolarını edinmelerini tavsiye ederiz. Ancak kursa ilk başladığında çellosu olmayan kursiyerlerimiz, sanat merkezimizde bulunan çelloyu ücretsiz olarak ders esnasında kullanabilmektedirler.

Online Çello Kursumuz ile Tanıştınız mı?

Perla Sanat olarak klasik eğitim anlayışımızı her geçen gün dijitalleşen çağımızın değişen ihtiyaçları doğrultusunda online eğitim seçeneği ile güçlendirerek, Online Çello Kursu almak isteyen öğrencilerimize bu eşsiz eğitimimizi, esnek ve hesaplı fırsatlarla sunuyoruz! Online çello kursumuz hakkında ayrıntılı bilgi için hemen sayfamızı ziyaret edin:

online çello kursu dersi fiyatları

Çello Kursu İçin Neden Perla Sanat?

Çello öğrenim sürecinde bireysel istek, çaba ve çalışma ne kadar önemli ise, alanında uzman iyi bir çello eğitmeninin bireye katkısı şüphesiz bir o kadar önemlidir. Yanlış bir öğretim tekniği ya da kişiyi doğru analiz edememe söz konusu olduğunda, öğrencinin bütün çabaları boşa gitme riskiyle karşı karşıya gelmekte en kötüsü de öğrencinin öğrenme hevesi kaçmaktadır. Perla Sanat olarak amacımız, eğitim kalitesi konusunda riskleri ortadan kaldırmak ve  içinizde şüphe bırakmayacak bir hizmet sunmaktır.

Perla Sanat, tüm eğitimlerde kursiyerlerimize öğrenme garantisi vermektedir. Ücretsiz çello deneme dersimize gelin, verdiğimiz eğitimin kalitesini bizzat kendiniz deneyim edin!

Perla Sanat Çello Kursuna Nasıl Ulaşırım?

İzmir’in lider çello kursu, İzmir Metro Hatay istasyonunun bir kaç adım ötesinde…Çello kursumuza sadece İzmir Hatay, Balçova, Güzelbahçe bölgelerinden değil,  İzmir Aliağa, Bostanlı, Bornova, Buca, Güzelyalı, Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Narlıdere, Yeşilyurt, Urla ve diğer tüm bölgelerden çok rahat ulaşım sağlama imkanı bulunmaktadır.

2 thoughts on “İzmir Çello Kursu”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir