Bağlama Kursu İzmir Hatay
Bağlama Kursu İzmir – İzmir’de güvenilir bir bağlama kursu arıyorsunuz.. Her gün severek dinlediğiniz türküleri artık siz de çalabilmek istiyorsunuz! Türk Halk Müziği’ni ve ezgilerini en iyi temsil eden enstrüman olan bağlamayı öğrenmek istiyorsunuz! Bu durumda aklı kurcalayan bazı sorular olabilir; Bağlama nasıl bir çalgıdır? Saz çalmayı öğrenmek için en az kaç yaşında olunmalıdır? Bağlama çalmak için yaşım çok mu geç? Bağlama kursuna haftada kaç saat gitmeliyim? Ne kadar sürede saz çalabilirim? Şeklinde akla gelen tüm soruları en kısa sürede yanıtlayıp, içinizi rahat ettirecek güvenilir bir bağlama kursuna adım attığınızı size hissettiriyor, sizleri en kısa sürede bağlama çalar hale getiriyoruz..
Tek yapmanız gereken ücretsiz deneme dersimize katılıp, eğitim kalitemizi bizzat görmek ve içinizdeki tüm sorulardan kurtulmak!
Kısaca Bağlama Nedir Tanımak İstiyorum?
Bağlama ya da halk dilinde bilinen adıyla saz… Geleneksel Türk Kültürünün en önemli ögelerinden olan bağlama, Türk halk müziğinde severek kullanılan telli ve tezeneli bir müzik aleti olup, mızrap veya parmakla çalınır. Bağlamanın 7 teli vardır.
Yapısında genellikle kestane, dut, ardıç ve ceviz gibi ağaçlar kullanılan bağlama, alt, orta ve üst tellerden oluşur. Bağlamanın sağlamlığı yapısında kullanılan ağacın türüne göre değişir. Bu durumda özellikle dut ağacından yapılan bağlamalar genellikle daha çok tercih edilirler. Diğer kriterler ise başlıca işçilik kalitesi, alt ve üst eşik ile vurgu dizaynı da iyi bir bağlamayı öne çıkaran kriterler olarak sayılabilir.
Genellikle Türk Halk Müziğinde karşılaşılan düzenler şunlardır: (Parantez içindekiler, üst, orta ve alt tellerin çekilmesi gereken seslerdir).
- Bağlama düzeni (La, Sol, Re)
- Abdal düzeni (La, Re, Sol)
- Bozuk düzeni, kara düzen (Sol, Re, La)
- Misket düzeni (Fa#, Re, La)
- Fa müstezat düzeni (Fa, Re, La)
- Do müstezat düzeni (Sol, Do, La)
- Segah düzeni (La, Si, Sol)
Bağlama Kursunda Ne Öğreneceğim?
Perla Sanat, İzmir’de bulabileceğiniz en uygun fiyatlı bağlama eğitimini sunma ve kaliteli eğitim prensibini benimsemektedir. Türk Halk Müziği repertuvarını içeren bağlama kursu programımız, öğrencilerimizin bilgi, beceri ve seviyelerine göre şekillenmektedir.
Kursa başladıktan sonra, başlıca şu eğitimleri alacaksınız:
Uzun sap (Yöresel Tavırlar):
- Zeybek
- Karadeniz
- Orta Anadolu
- Aşıklama
- Silifke
- Konya
- Yozgat (Sürmeli)
- Karşılama
- Teke
- Azeri
Kısa Sap ( Çöğür):
- Şelpe ve Pençe tekniği
Perla Sanat Bağlama eğitiminde tüm bağlama teknikleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabileceğiniz gibi, bunun yanında solfej bilgisi ve müziğin dili olan nota bilgisi öğrenmeye yönelik süreçlerinden de geçeceksiniz. Tüm parçaları notalarına göre okuyabilir hale geldikten sonra, ilerleyen kurs süresince armoni eğitimi de alacaksınız. Tüm bunların yanında bağlamayı çok iyi şekilde tanıyıp doğru mızrap tutma ve doğru vurma tekniklerine yönelik eğitimler ile enstrüman çalma beceriniz arttırılacaktır.
Ayrıca, iyi metronom ile bağlama çalarken nasıl ritim tutturacağınızı, şelpe tekniği ve bu tekniğin inceliklerini öğrenme fırsatı yakalacak, bağlama kursu boyunca kapsamlı bir eğitim sürecine dahil olacaksınız. Bu süreç sonunda Türk Halk Müziği’nde en çok tercih edilen makamları ve nota sehpasına yerleştirilen dilediğiniz bir parçayı çalabilecek düzeye ulaşabileceksiniz.
Başlıca Bağlama Çeşitleri:
Ülkemizde kullanılan başlıca bağlama çeşitleri:
- Cura (Boyut olarak en küçük bağlama)
- Çöğür – Kısa Sap Bağlama (Diğer bağlamalara göre sapı daha kısa olup yakın zamanda geliştirilmiştir.)
- Tambura (Uzun saplı bağlama türüdür.)
- Divan Altı ( Tamburadan uzun, divan sazından daha küçük olan bağlama çeşididir.)
- Divan sazı (Boyu büyük bağlama çeşidi)
- Meydan sazı (Meydanlarda çalındığı için ismini oradan almıştır. Bağlama ailesinin en büyüğüdür.)
Bağlama Çalmayı Ne Kadar Sürede Öğrenirim?
Bağlama gerçek bir Türk enstrümanıdır. Bağlama öğrenmek isteyen öğrencilerimiz, genelde bağlamayla çalınan Türk ezgilerini günlük hayatta dinledikleri için, bu ezgilere karşı kulak aşinalığı kazanırlar. Bunun üzerine alanında uzman bir hocayla doğru bir şekilde öğrenim gören kursiyerlerimizin, bağlamanın armonisini, dinledikleri eserlerin tuşe üzerindeki notalarını hemen kavrayıp, bağlamayı kısa bir sürede çalmaya başlayabileceklerdir. Tabi çalmaya başlama hızı, öğrencinin disiplinli ve programlı bir şekilde çalışmasını gerektirecektir.
Bağlama Kursuna Başlamak İçin Kaç Yaşında Olunmalıdır?
Bağlama yurdumuzun bir çok yöresinde o kadar yaygındır ki çocuklar daha anne karnında iken ezgilerine kulak aşinalığı kazanmakta ve 4-5 yaşlarında bağlama çalmaya başlamaktadırlar. Ancak ortalama olarak hiç bağlama eğitimi almamış bir çocuğun, bağlama eğitimine başlaması için önerilen yaş genellikle 8-10 arası olmakla birlikte, fiziki bir engeliniz olmadığı sürece üst sınırı bulunmamaktadır!
Neden Bağlama Eğitimi Almalıyım?
Türklerin bağrından kopup gelen bağlama, bütün yaşama felsefemizin, bütün duygularımızın ezgiler yoluyla dışa vurumudur. Tarihimizi yaşatan ve öğreten, gençlerimize de ışık tutan bağlamayı sadece bir çalgı olarak değil bilgileri ve kültürümüzü kuşaktan kuşağa aktaran bir sanat köprüsü olarak ta görebiliriz. Bağlamanın mükemmel ses tınısı ile ozanların veya çeşitli bestecilerimizin yapmış olduğu eserleri büyük bir haz alarak seslendirebilirsiniz. Siz de geleceğin bir halk ozanı olabilirsiniz!
Bağlama Eğitiminde Neden Perla Sanat?
Bağlama eğitimi diğer enstrümanlar gibi özenli ve motivasyon gerektiren bir öğrenme ve çalışma sürecini gerektirmektedir. Bu süreçte, öğretmen en etkin faktör olup, öğrenciyi motive eder ve öğrenciye doğru kaynaklar sunar. Yanlış bir öğretim tekniği söz konusu olduğunda, kursa büyük bir arzu, istek ve motivasyon ile gelen kursiyerlerimizin bütün heveslerinin kaçtığı ve öğrenme süreçlerinin aksadığı aşikardır. Perla Sanat olarak size öğrenmesi en kolay öğretim yöntemini, en uygun fiyatla profesyonel kadromuzla sunuyoruz!
Bağlama Kursuna Ulaşım Kolay Mı?
İzmir’in ulaşımı en kolay bağlama kursu, İzmir Metro Hatay istasyonunun bir kaç adım ötesinde…Bağlama kursumuza sadece İzmir Hatay, Balçova, Güzelbahçe bölgelerinden değil, İzmir Aliağa, Bostanlı, Bornova, Buca, Güzelyalı, Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Narlıdere, Yeşilyurt, Urla ve İzmir’in diğer tüm bölgelerinden çok rahat ulaşım sağlama imkanı bulunmaktadır.
İzlemenizi Öneririz:
Perla Sanat Bağlama Dersi “Açış”
[youtube width=”300″ height=”300″ id_video=”kU5ghEKyDoQ” autoplay=”false”][/youtube]
Sayfa Etiketleri:
bağlama kursu hatay, bağlama kursu balçova, bağlama kursu güzelyalı, bağlama kursu yeşilyurt, bağlama kursu göztepe
Geri bildirim: Enstrüman Çalmaktan Nasıl Keyif Alınır? | İzmir'in Bir Numaralı Gitar Dersi Adresi!
Geri bildirim: Perla Sanat Toplu Ders Kampanyası | Perla Sanat Merkezi
Merhabalar,
49 yaşındayım. Bağlama dersi almak istiyorum.
Ücret bilgisi alabilir miyim?