Trompet

trompet kursu izmir

Trompet Kursu – İzmir

Bu sayfada İzmir Hatay semtinde trompet kursu, trompet nedir? Trompet türleri hakkında bilgiler, neden trompet eğitimi almalıyım? Soru başlıklarına yönelik bilgiler verilmiştir.

Trompet Nedir?

Trompetin temel olarak iki türü vardır:

1) Basit trompet: Tuşları yoktur sadece üfleme tekniğiyle tek bir sesin armonisini verir. Genelde okullarda bando takımından hatırlayacağımız bir çalgıdır.

2) Kromatik veya pistonlu trompet: 17.yüzyılda kullanılmaya başlanan trompet çağımızda eski halinden çok farklı bir görünüm ve armoni yapısı içerisindedir. Günümüzde popüler müzik tarzlarında çok etkin konuma yerleşmiştir. Özellikle jazz, pop, R&B, funk vb gibi tarzlarda etkin olan trompet, içerdiği armonik yapısıyla Türk klasik ve popüler müziğimizde de oldukça fazla yer almaktadır.

Trompeti Nasıl ve Ne Kadar Sürede Öğrenirim?

Trompet, saksafon gibi pop, jazz, funk bunların yanı sıra Türk sanat müziği, Türk halk müziği türlerinde kendini benimsetip gösterebilen etkin ve her orkestrada görev alabilen bir üflemeli bir çalgıdır. Genelde trompet dendiğinde akla diğer üflemeli enstrümanlarda olduğu gibi nefesim yeter mi kaygısı uyanıyor. Öncelikle eğitimimizde  sizlere doğru teknikle üflemeyi öğretip, sonrasında da tuşede bulunan sesleri kısa bir sürede algılamanızı sağlıyoruz. Bu temel eğitimi tamamladıktan sonra nota öğretim süresine geçip sizi profesyonelliğe itiyoruz. Tüm bu çalışmalar sonucunda belli bir alt yapı oluştuğu için sizin isteğiniz tarzda müziğe yoğunlaşıp dersleri o yönde işlemeye başlayarak hazzınızı güçlendirip trompeti ömrünüzün sonuna kadar çalmaya teşvik ediyoruz.

trompet kursu izmir

izmir trompet kursu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir