Senaryo Yazarlığı Kursu İzmir
Senaryo Yazarlığı Kursu İzmir – Eşsiz bir hayal dünyanız ve yaratıcılığınız mı var? O engin sularda yüzerken tüm bunları yazıya aktarmakta zorluk mu çekiyorsunuz? Yaratıcılığı üst düzeyde yaşayan ve bir hayat tarzı olarak benimseyen kişilere yönelik doğru yazma teknikleri arıyorsanız, siz de doğru yerdesiniz.. Senaryo yazarlığı ister hobiniz olsun, isterseniz kendinizi profesyonel dünyanın merdivenlerinde görmeyi hedefleyin, tek yapmanız gereken sadece Perla Sanat’ın “Senaryo Yazarlığı Eğitimi” ile eğlenceli bir keşfe çıkmak!
Senaryo Yazım Atölyesi Nedir?
Senaryo Yazım Atölyesi, bir hikayenin nasıl kurgulanıp yazılacağını ve yazılan bir hikayenin nasıl senaryo haline getirileceğini esas alan bir çalışmadır. Bu atölye, katılımcılara hikayenin unsurlarını tanıtarak, bunların nasıl ve hangi düzlemlerde bir araya getirileceğini öğretir. Teknik, anlamsal ve yazımsal açıdan hikaye yazma sürecine dair kapsamlı bilgi sunar. İzmir’deki Perla Sanat’ta düzenlenen bu atölyede, hikayenizi senaryolaştırma sürecine odaklanarak, karakter gelişimi, diyalog yazımı ve sahne planlaması gibi önemli konulara dair pratik yapma imkanı bulacaksınız. Deneyimli eğitmenler eşliğinde, kendi senaryonuzu yazma ve geliştirme fırsatını kaçırmayın. Perla Sanat’ın ilham verici ortamında, yaratıcı yazarlık becerilerinizi geliştirirken, aynı zamanda diğer katılımcılarla fikir alışverişinde bulunarak yeni bakış açıları kazanacaksınız. İzmir’de senaryo yazım becerilerinizi bir üst seviyeye taşımak için Perla Sanat’ı tercih edin!
Senaryo Yazarlığı Kursu Ne Kadar Sürer?
Perla Sanat‘ın eşsiz senaryo yazarlığı eğitimi, toplamda 8 haftalık bir zaman periyodunu kapsar. 7 hafta süren uygulamalı derslerimizden sonra, son 1 hafta senaryo geliştirmeye odaklanmaktayız. Bu eğlenceli ve öğretici eğitimimizin sonunda, 8 hafta içinde tamamlanmış bir kısa film senaryosu ile kursu bitirmiş olacaksınız. Ayrıca, sektördeki uzmanlardan geri bildirim alma fırsatına sahip olacaksınız. Bu eğitimle hem yaratıcılığınızı geliştirecek hem de senaryo yazarlığı alanında sağlam temeller atmış olacaksınız.
Senaryo Yazım Atölyesinde Neler İşlenir?
Atölye Programı
1.Hafta : Senaryoya Giriş ve Hikaye Fikri Bulma
Ders İçeriği: Senaryo nedir? Kısa film senaryosu ile uzun metraj senaryosu arasındaki farklar. Hikaye anlatıcılığına giriş. Fikir bulma teknikleri ve beyin fırtınası.
Ödev: 1-2 paragraflık bir hikaye fikri yazılması ve karakterlerin ana hatlarının belirlenmesi.
2.Hafta : Karakter Gelişimi ve Hikaye Yapısı
Ders İçeriği: Ana karakterler, yan karakterler ve antagonistler. Karakterlerin derinlemesine analizi ve onların hikaye içindeki yolculukları. Hikaye yapısının temel unsurları.
Ödev: Ana karakterinin detaylı bir biyografisinin yazılması ve hikayenin genel akışının belirlenmesi.
3.Hafta :Sinopsis, Logline ve Tretman
Ders İçeriği: Sinopsis ve logline nedir, nasıl yazılır? Hikayenin temelini oluşturma ve özetleme. Tretman yazımı ve detaylandırma.
Ödev: Senaryonun sinopsisinin, logline’ının ve tretmanının yazılması.
4.Hafta : Temel Senaryo Formatı, Çekim, Sahne ve Sekans
Ders İçeriği: Senaryo formatı: Sahne başlıkları, eylemler, diyaloglar. Çekim, sahne ve sekans kavramları. Çekim planı oluşturma ve sahneler arası geçişler.
Ödev: Senaryonun ilk sahnesinin formatına uygun bir şekilde yazılması ve sahne ile sekans arasındaki ilişkinin açıklanması.
5.Hafta : Senaryo Yazım Teknikleri ve Diyalog
Ders İçeriği: Göster, söyleme ilkesi. Görsel anlatım ve sinematografik düşünme. Sahne ve sekans yaratma. Doğal ve karaktere uygun diyaloglar yazma.
Ödev: Senaryonun belirli bir sahnesinde diyalogların geliştirilmesi ve sahnelerin görsel anlatımına odaklanılması.
6.Hafta : Senaryo Taslağının Tamamlanması
Ders İçeriği: Senaryo yazım sürecinin son aşamaları. Taslağın tamamlanması ve ilk düzenlemeler. Final sahnelerine odaklanma ve hikayenin sonunu şekillendirme.
Ödev: Senaryonun tamamlanmış bir taslağının hazırlanması.
7.Hafta : Senaryonun Tamamlanması ve Son Revizyon
Ders İçeriği: Senaryonun son halinin tamamlanması. Geri bildirimler üzerine çalışarak son düzenlemelerin yapılması.
Ödev: Senaryonun tamamlanmış halinin teslim edilmesi.
8.Hafta : Senaryo Kontrolü ve Değerlendirme
Ders İçeriği: Katılımcıların tamamladıkları senaryoların değerlendirilmesi, geri bildirimler ve genel tartışmalar. Atölyenin sonu ve kapanış.
Senaryo Yazarlığı Atölyesi Eğitmeni Kimdir?
Emre Erdoğan.
1994 yılında Çanakkale’de dünyaya geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde sinema eğtimine başladı. Birçok kısa film projesinde yer alırken deneme ve öykü türündeki çalışmaları farklı dergi ve kolektif kitaplarda yayımlandı. Bir dönem başkanlığını da yürüttüğü sinema kulübünde senaryo atölyeleri düzenledi. Senaryo ve film çalışmalarına aktif olarak devam ediyor.
Daha fazla bilgi için lütfen Perla Sanat telefon numarasıyla birebir hocamızla görüşme fırsatını yakalayın!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILARIMIZ
Dramatik Yazarlık Kursumuzu İncelediniz Mi?
Enstrüman Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Keman kursumuz hakkında daha fazla detaylar