Çini Atölyesi

Çini kursu İzmir Aradığınız en iyi çini atölyesi Perla Sanat’ta! Artık tek yapmanız gereken çini sanatının birbirinden güzel sanatsal açıdan ruhu doyuran faydaları için çini atölyemize katılmak!

Öncelikle çini atölyesi kursu arayışınızda karşınıza bir çok karışık problemler çıkması çok normal.İzmir’de güvenilir ve kaliteli,bunun yanı sıra eğlenceli çini kursu eğitimi nasıl alınır ? Çini kursunun insana faydaları nelerdir ? Çini atölyesi aktivite planları kursumuzda nasıl işliyor ? Dersler kaç dakika sürüyor ve malzemelerimiz neler olmalı ? Bizimle birlikte tüm bu sorulara yanıt alarak bizimle çini sanatının eğlenceli ve öğretici yolculuğuna çıkacaksınız !

Çini Sanatı Nedir ?

Başlangıç olarak çini sanatı kısaca açıklamak gerekirse Türk el sanatı diyebiliriz.Toprağı pişirdikten sonra şekil verilerek istenilen nesneye dönüştürme sanatıda diyebiliriz detaylandırırsak.Bir cins beyaz topraktan yapılan ve fırında pişirilen üzeri sırlı,boyalı seramik ürünlere verilen isimdir.Hatta bunun ismine “Çinicilik” diyebiliriz.Bir yüzü sırlı ve desenli, pişmiş toprak levha, fayans olarakta kullanılır. Çini sanatı renklerin güzel uyumundan,ilginç motiflerden ve her çeşit şekillerden oluşan sanat eserleridir.

Çini Sanatının Tarihi

Osmanlı döneminde duvar kaplamaları için “ kâşi”, kapkacak formlar içinde “evâni” terimleri kullanılmaktaydı.Farsça’da “ Çine’e ait “ demek olan “çini” sözcüğünün kullanımı ise 15.yy Osmanlı çinilerinin “ fağfurî” denilen çin porselenlerine benzetilmelerinden kaynaklanır.Çini sözcüğü yayılınca kâşi sözcüğü unutulmuştur fakat çini sözcüğüne bakılarak Türklere ait olan bu sanat, Çinlilere mâl etmek doğru olmaz. İslam sanatı tarihi içinde önemli bir yer tutan çini sanatının geçmişi 8 ve 9. yy. Uygurlara dayandırılmaktadır.Çini’nin mimaride kullanımı ise Büyük Selçuklularla başlamıştır.Anadolu’ya 1071 de gire Selçuklular 12 yy.boyunca çini sanatının esas büyük ve parlak gelişimini sağlamıştır.Bu dönemden sonra medreseler,mescidler,türbeler ve saraylar çinilerle süslenmiştir.14.yy. sonrasında Osmanlı devrinde de İzniğin yeni çini merkezi olmasını,15.yy.’da ikinci çini merkezi olması izlemiştir

         Çini hamuru şekillendirilip sırlanır.900-1000 derece civarında pişirilir.Biçimlendirilen çiniye (bisküvi) yapıldığı dönemede uyarak farklı delinmiş desenler kömür tozuyla geçirilir.Desen sınırları tahrirlenir (tahrir).Farklı üsluplarda boyanır ve tekrar fırınlanır.

Çini Sanatının Kişiye Faydaları Nelerdir ?

Diğer bir soru da çini sanatının kişilere faydaları nelerdir ? Çini sanatının insana birçok faydası vardır.Bunların en başında insan psikolojisine faydasıdır.Bu konuda yapılan birçok araştırma ve deneye göre insanın ruhani dünyasını,insan psikolojini renkler aracılığıyla insanın şaşırılacak bir şekilde stresten uzak kaldığını ve genel hayat idaresini daha kolay ve verimli yaptığı sonucuna ulaşılmıştır.Biz Perla Sanat olarak size şunun sözünü verebiliriz ki bu atölye aracılığıyla size en eğlenceli ve kaliteli eğitimi sunacağız!

ÇİNİ ATÖLYEMİZDEKİ BAZI SANAT ESERLERİ

Çini Atölyesi Aktivite Planı Nedir ?

Son olarak Çini kursumuza kayıt olduktan sonra nasıl bir ders planımızın olduğunu aşağıda detaylandırdık.Daha fazla kursumuzun içeriğini öğrenmek için lütfen PERLA SANAT iletişim sayfamızdan bizlere ulaşın ! Her zaman sizin için en iyi hizmeti sunmaktan memnuniyet duyarız !

Aktivite Programı :

45 dakika 3 ders

15 dakika 2 mola

İlk ders :

  • Çini hakkında kısa bir bilgi
  • Tabak boyamanın gösterilmesi
  • Katılımcıların boyamaya geçişi

Çini Atölyesinde Katılımcılara Verilecekler:

Katılımcı tarafından seçilen desene göre tahrirlenmiş (kontür) 25 cm’lik tabak

Çini Atölyesinde Temin Edilecekler:

  • 8 renk çini boyası boyası
  • 2 farklı numara fırça
  • 2 su kabı
  • Kendi alanı için örtü
    • Boyama tamamlandığında ie basit rötuşlarda yapılıp sırlanmaya (fırına) gönderilecektir.Bu işlem bittiğinde siz müşterilerimiz sanat eserlerinizi Perla Sanattan alabileceksiniz !

Perla Sanat Nerede ?

Perla sanata davetlisiniz ! İstediğiniz zaman gelebilir,kafanızdaki soruları sorabilirsiniz.Detaylı yer bilgimize ulaşmak için lütfen tıklayınız.

çini kursu izmir

izmir çini kursu