Sanat Etkinlikleri

Perla Sanat Etkinlikler

Sanat Etkinlikleri İzmir!

Perla Sanat olarak, sanat eğitimini sadece dört duvar arasına hapsederek başarıya ve mutluluğa ulaşılamayacağını düşünüyoruz! Sanat demek sosyallik demektir, ortaya konacak eserlerin seslendirildiği, görselleştirildiği ya da geziler ile paylaşıldığı etkinlikler yaratarak, tüm kursiyerlerimizin tüm öğrendiklerini sergileyebildikleri ve öğrendikleri bilgileri geliştirebildikleri sosyal olanaklar ve fırsatlar hazırlamaktan gurur duyuyoruz!

Yaylı Çalgılar Etkinlikleri

Yaylı çalgılar ailesi (keman,viyola,çello,kontrbas) solo çalgılar olarak kullanılmasının yanı sıra, yaylı çalgılar topluluklarında, senfoni, filarmoni orkestraları gibi büyük orkestralarda önemli bir yere sahiptir. Korolara, solo çalgılar için yazılmış eserlere eşlik eder bunun dışında ezgisi 1. kemana ait olan orkestra repertuarlarını da seslendirirler.

Kurumumuzda yaylı çalgılardan (keman,viyola,çello) herhangi birinin kurs programına kayıt olan öğrencilerimiz, kurumumuzca oluşturulan orkestrada belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra enstrüman grubuna göre yer alabilmekte ve toplu halde yapılan çalışmalara katılabilmektedir. Bu çalışmalarda öğrencilerimiz belirlenen repertuvarı seslendirip çok sesli müzik yapma deneyimini elde edebilirler.

Çalışmalarımız belirlenen günlerde orkestra düzeniyle toplu halde yapılır. Dönem sonuna kadar oluşturulan repertuvar çalışılıp hazır duruma gelindiğinde konser ve gösterilerle çalışmalarımız sergilenmektedir. katılım ücretsizdir ve her öğrencimize açıktır.

Piyano Etkinlikleri

Piyano, kendi başına çok sesli müzik repertuvarına sahip bir çalgı olduğundan dolayı başka bir solo enstrümana eşlik durumunda kullanılabileceği gibi tek başına solo resitallerde de görev almaktadır. Repertuvarı geniş bir çalgıdır.

Perla Sanat,  piyano etkinlikleri öğrencilerimizin seviyesine göre, solo resitaller ile solo çalgılara eşlik durumunda olacak şekilde konser programına dahil olmaktadır.

Öğrencilerimizin seviyesine göre belirlenen parçalar dönem boyunca prova edilip dönem sonlarında yapılacak konserlerle sergilenmektedir. Öğrencilerimizin bu çalışmalara katılımları ücretsizdir ve her öğrencimize açıktır.

Pop, Rock Grubu Etkinlikleri

Günümüzde pop, rock grupları özellikle gençler tarafından büyük ilgi görmekte ve günümüz popüler müziğinde büyük bir etki yaratmaktadır. Bu gruplar genelde elektro gitar, bas gitar, klavye, bateri, isteğe göre solo üflemeli bir çalgı(saksafon,trompet vs.) ve bir ses solistinin bir araya gelmesiyle oluşturulur.

Kurumumuzda bu enstrüman programlarından herhangi birine katılan öğrencilerimiz, istedikleri tarzlara göre oluşturulacak bu gruplarda yer alabilir ve kendi müzik grubunu kurma fırsatını elde edebilir. Repertuvarlar öğrencilerin tarzlarına göre güncel ve popüler müziklerden oluşturulur çalışmalar ve provalar toplu halde yapılır. Yapılan çalışmalar sonucu öğrencilerimiz, dönem sonlarında çalışmaları sergileme deneyimini elde ederler.

Koro Çalışmalarımız

Korolar tek sesli veya çok sesli bir eseri seslendirmek üzere bir araya gelen insan topluluklarıdır. Çok sesli korolar kadın ( soprano,alto) ve erkek (tenor,bas) sesleri olarak gruplanırlar ve çok sesli yapıtları seslendirirler. Tek sesli korolarda ise toplu solfej tekniğiyle tek bir ezgi seslendirilir.

Sanat Merkezimizde katılıma göre:

  •  Tek sesli çocuk koroları
  • Çok sesli korolar
  • Tek sesli halk müziği koroları
  • Tek sesli sanat müziği koroları

oluşturulmaktadır ve kurumumuzdan herhangi bir kurs programına dahil olan bireyler istedikleri koro düzenine dahil olabilirler. Çalışmalarımız belirlenen gün ve saatlerde toplu olarak 1 saat yapılır, tüm öğrencilerimize açıktır ve ücretsizdir.

Halk Müziği Etkinlikleri

Halk müziği,  Anadolu’muzdan gelen bize özgü bir müzik tarzıdır. Halk müziğinde genelde aşıklar enstrümanlarıyla birlikte hem söyler hem çalar durumdadır ve besteler bu şekilde yapılır, icra edilir. Çok sesli denemeleri yapıldığı gibi doğuş aşaması tek sesli bir müzik türüdür. Halk müziğinde kullanılan enstrumanlar genellikle;

  • Bağlama
  • Tar
  • Kemençe
  • Kabak kemane
  • Zurna
  • Mey
  • Kaval
  • Davul

ve benzeri çalgılardır.

halk müziği etkinlikleri,

Halk müziği korolarına çalgıyla eşlik etme veya bireysel olarak oluşturulan halk müziği repertuvarını icra etme şeklinde yapılır. Halk müziği çalgı programlarına veya korolara dahil olan tüm öğrencilerimiz yapılacak dönem sonu konser çalışmalarına katılabilirler. Katılım ücretsizdir ve tüm öğrencilerimize açıktır.

Fotoğraf Etkinlikleri

Fotoğraf çekmek, görsel algının gelişimi ve ayrıntıları yakalayabilme becerisini geliştirmekle birlikte aynı zamanda zamanla iyi bir kadraj  yakalama becerisini sağlar.

Kurumumuzda fotoğraf etkinlikleri her yaştan öğrencilerimizle yapılacak toplu fotoğraf gezilerinde öğrencilerimize hem sosyalleşme imkanı sağlayacak hem de gezilerde çekilen fotoğrafları sergileme fırsatı sağlayacaktır.

Gezilerimiz öğrencilerin katılımına göre belirlenecek sayıyla yapılacaktır.

 

sanat etkinlikleri

sanat etkinlikleri izmir

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir