Bateri Kursu İzmir

Bateri Kursu İzmir – Bateri dersi almak istiyorum, nereden başlamalıyım? Bateri çalmayı ortalama ne kadar sürede öğrenirim? Bateri eğitimi zor mudur? İzmir’de bateri fiyatları ne kadardır? Davul çalmak sizin için de hayallerinizi süslüyorsa, vurmalı çalgılar ile ritim duygunuzu geliştirmek, herkesten farklı bir aktivite edinmek istiyorsanız, Perla Sanat’ın İzmir’in en eğlenceli ve öğretici bateri derslerine bekleriz!

Bateri Nedir? Kısaca Tanıyalım.

Bateri /davul, Fransızca’dan gelme bir kelimedir vurmalı çalgılar takımına denir eşlik enstrümanıdır ve ritm tutmaya yarar. Bateri sanıldığı gibi çok hızlı olmaktan ibaret değildir.  İcra edilen müzik tarzına göre bateride çalım tarzı da değişmektedir. Bateri çoğunlukla 5 parçadan oluşur yine tarza ve isteğe göre bu parçalar arıtılabilir ya da azaltılabilir.

Bateri baget denilen çubuklar yardımıyla çalınır ve bir orkestranın vazgeçilmez üyesidir. Müziği bir beden olarak düşünürsek bateri bu bedenin kalbini oluşturur çünkü kalp ritmi belirler her enstrüman gibi zaman ayırmak gerekir fakat sanıldığı kadar zor bir enstrüman değildir. Bateri özellikle küçük yaşlardaki çocukların beyin gelişimine büyük katkısı vardır yapılan bir araştırmaya göre bateri çalan insanların sağ ve sol beyin lobunun arasındaki bağlantı bölgesinin daha büyük olduğu saptanmıştır Bateri sesinin fazla olması dolayısıyla aileleri tedirgin etse de, elektronik bateriler sayesinde bu sorununda önüne geçilmiştir elektronik bateriyle apartman yaşantısına uygun kulaklıkla çalınıp egzersizleri kimseyi rahatsız etmeden yapılabilir. Bateri bağımlılık yapar, bir kez çaldığınızda artık ondan vazgeçmeyeceksiniz. Ücretsiz bateri deneme derslerimize katılarak bateri kurslarımız ve bateri hakkında çok daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bateri Çalmayı Ne Kadar Sürede Öğrenirim?

Baterinin öğrenme süreci öncelikle öğretmenin kursiyere bateri eğitimi hakkında teorik eğitim vermesi ile başlar.  Ancak bu öğretim sağlıklı ve bilinçli gerçekleştirilmezse kısa bir sürede hafızalardan silinebilir. Sunduğumuz eğitimin farkı sizlere birebir notaya dayalı olarak, teoriyi mümkün derecede hafızanıza kolay kaydedecek metotlarla, bateride yapılan her hareketin müzik dilinde bir adının olduğu göstermektir. Bunu yapmamızın nedeni ise kursiyerin ritim notasyonunu geliştirmek ve sonraki zamanlarda unutulan bateri hareketlerini, notaya bakarak hemen kavrayıp çalabilmesini sağlamaktır. Öğrenci, disiplinli çalışması ile yaklaşık 3 ay gibi bir sürede isteği tarzdaki parçalara kendi seviyesine göre eşlik edebilecektir. Kursiyerlerimiz eğitime devam ettiği sürece,  sürekli gelişim gösterecek, istenilen seviyeye ulaşmak her geçen gün kolaylaşacaktır.

Neden Bateri Eğitimi Almalıyım?

Baterinin amatör veya profesyonel müzik guruplarında her tarzda yer alıp boy gösterebildiği herkesçe bilinir. Bateri eğitimi diğer yaylı çalgılar gibi insanın bireysel gelişiminde çok büyük bir rol oynar. Öncelikle insanı çoklu düşünce yöntemine zorlar. Birey bateri çalarken beynini çok yönlü düşünmeye zorlaması gerekir. Bateri öğrenmek isteyen bir kursiyer ilk öncelikle oturuş ve baget tekniği doğruluğunu, ellerin ve bacakların ayrımını ve bunların kontrolünü yaparken de parça ritmini kesinlikle bozmaması gerekir. Bunları doğru bir şekilde yapan bir öğrenci hem görsel hem işitsel olarak fark yaratacaktır. Ayrıca çalmaya çalıştığı herhangi bir tarzdaki parçadan daha çok keyif alacak bateriye daha çok bağlanacak ve dinleyenlere de bir o kadar keyif verecektir.

Bateri Eğitiminde Neden Perla Sanat?

Tüm enstrümanlarda olduğu gibi, bateri kursu almak isteyen bir kursiyer, büyük bir motivasyon ve istek ile eğitime başlamaktadır. Eğitimin sürekliliği ve öğrenimin kalitesi, ancak bu motivasyonun kurs boyunca sürdürülmesi ile mümkündür. Sizleri Perla Sanat olarak, eğitim süreciniz boyunca doğru öğretim teknikleri sunan, motivasyonunuzu ve isteğinizi sürekli körükleyen bir öğretim kadrosu ile çalışmaya çağırıyoruz! Perla Sanat Bateri Kursu ile ritim duygunuzu maksimize edin! İzmir’in en eğlenceli bateri kursu ile hemen tanışın!

bateri kursu izmir

Bateri Kursuna Başlamam için Davulum Olması Gerekli Mi?

Bateri beynimizi çok yönlü çalıştırmamızı gerektiren zor ve bir o  kadar da çalması zevkli bir enstrümandır. Bateri çalmak icin ilk başta evimizde davul olmasi şart değildir. Baget ve üzerinde çalışmamız gereken pet ile teknik çalışmalara rahatlıkla başlanabilir. Unutmayalım ki teknik gelişim, bir enstrümanda etkinliği arttırır. Bununla birlikte de hız, kaliteli ses yani sound ortaya çıkar. Teknik çalışmalar sizi herkesten bir adım öteye taşıyacaktır. Bu yolun sonunda büyük bir haz alarak çalmaya başlayacak ve bunun doğru calışmayla doğru orantılı oldugunu anlayacaksınız. Uzman bir eğitici gözetiminde olmadan, bateriyi kendi başınıza öğrenmeye çalışmanızın teknik olarak bozuk bir gelişime yol açabileceğini unutmamanız gerekir. Bu nedenle tavsiyemiz ilk etapta evinize bir davul alarak kendi başınıza öğrenmeye çalışmaktan ziyade, bateri alınamasa bile uzman bir eğitici kontrolünde bir eğitim ve gelişim sürecine başlanması ve izlenmesidir.

Bateri Kursunuza Ulaşım Kolay Mı?

İzmir’in en eğlenceli ve öğretici bateri kursu İzmir Hatay semtinin en merkezi yeri Hatay metro istasyonunun bir kaç adım ötesinde! Perla Sanat Bateri Kursu ulaşım  olarak sadece İzmir Hatay, Göztepe, Güzelbahçe veya Balçova bölgelerine değil, aynı zamanda  İzmir Aliağa, Bostanlı, Bornova, Buca, Güzelyalı, Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Narlıdere, Yeşilyurt, Urla  gibi semtlere de metro ile çok yakın!!  Lütfen detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin!

Bateri Kursu İzmir Hatay

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir